Nieuws RIVM

Nederlandse consument kan gezonder en duurzamer eten voor hetzelfde geld

2024-03-2612:09

Webredactie

Het Nederlands voedingspatroon kan gezonder en duurzamer, zonder dat dit voor de consument meer geld hoeft te kosten. Dit geldt voor alle sociaaleconomische groepen in Nederland. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Reina Vellinga (RIVM). Al bij kleine aanpassingen eten we veel gezonder, en met minder impact op het milieu.

Luchtkwaliteit korte tijd slecht tijdens Pasen

2024-03-2610:03

Webredactie

Het RIVM verwacht dat de luchtkwaliteit tijdens Pasen vooral in gebieden waar paasvuren ontstoken worden, korte tijd slecht tot zeer slecht zal zijn.

Maatschappelijke ontwikkelingen kunnen werkstress in de toekomst vergroten

2024-03-2515:06

Webredactie

Steeds meer mensen ervaren stress door hun werk. Het RIVM en TNO verwachten dat door maatschappelijke ontwikkelingen de druk op werkenden nog verder toeneemt.   De onderzoekers keken daarbij 20 jaar vooruit. Belangrijke ontwikkelingen zijn bijvoorbeeld vergrijzing, meer mantelzorg en hybride werken.

Onderzoek naar veilige afstand voor energieopslagsystemen

2024-03-2514:12

Webredactie

Het is een nieuwe ontwikkeling om duurzame energie tijdelijk op te slaan. Bijvoorbeeld in een buurtbatterij. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat een ongeluk met zo’n energieopslagsysteem gevolgen kan hebben voor de omgeving, al is de kans hierop klein.

3